ГоловнаСвіт

Поліція Данії знайшла всі частини тіла вбитої на субмарині шведської журналістки

Сім'я журналістки зможе поховати її.

Поліція Данії знайшла всі частини тіла вбитої на субмарині шведської журналістки
Ким Валль и Петер Мадсен на борту подлодки Nautilus
Фото: Ritzau Foto

Поліція Данії повідомила, що дайвери знайшли другу руку журналістки Кім Валль, убитої на борту підводного човна Nautilus, у тому ж районі, де було знайдено інші її останки.

Про це повідомляє The Local

"Друга рука, знайдена в бухті Кьога поблизу Копенгагена, була прикріплена до шматка металу в той самий спосіб, що і ліва рука, яку знайшли минулого тижня", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що нова знахідка була "за 100 метрів" від попередньої, близько до маршруту, по якому йшов човен.

Хоча в Данії ще повинні провести експертизу, чи належать обидві руки журналістці Валль, однак слідчі вважають, що тепер, після чотирьох місяців пошуку, всі частини тіла знайдені.

"Перш за все, це має етичне значення для сім'ї Кім Валль. Тепер вони можуть поховати цілу людину", - повідомив слідчий.

Як повідомляли, 30-річну Кім Валль востаннє бачили 10 серпня, коли вона сідала на побудований винахідником Мадсеном підводний човен. Коли 11 серпня журналістка не вийшла на зв'язок з родиною, родичі звернулися в службу порятунку на морі, але пошуки жінки не дали результату.

Мадсен спочатку заявляв, що висадив Валль, після чого на його підводному човні сталася аварія, субмарина затонула, але йому вдалося врятуватися. Однак поліція все одно затримала його.

Згодом інженер змінив свідчення, заявивши, що журналістка загинула в результаті аварії на підводному човні, і він поховав її тіло в морі. Характер ушкоджень на підводному човні дозволяв зробити висновок, що затопили його навмисне.

Було організовано пошуки, і незабаром знайшли обезголовлене жіноче тіло - його винесло на берег. Аналіз ДНК встановив, що останки належать зниклій журналістці.

Мадсену висунули звинувачення в навмисному вбивстві Кім Валль.

У вересні Мадсен повідомив, що шведська журналістка Кім Валль загинула на сконструйованому ним підводному човні в результаті нещасного випадку - її вдарила важка кришка люка. Він стверджує, що не вбивав журналістку, однак визнав, що розчленував її тіло, коли зрозумів, що вона мертва, і викинув у море.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram