ГоловнаСвіт

У рюкзаку отруєного в Малайзії брата Кім Чен Ина знайшли протиотруту

Обвинувачені в убивстві Кім Чон Нама стверджують, що думали, що беруть участь у телевізійному розіграші.

У рюкзаку отруєного в Малайзії брата Кім Чен Ина знайшли протиотруту
Ким Чон Нам
Фото: obozrevatel.com

Брат північнокорейського лідера Кім Чен Ина Кім Чон Нам, якого отруїли в аеропорту Куала-Лумпура в лютому, возив зі собою в рюкзаку протиотруту.

Про це повідомляє газета Star з посиланням на свідка, який виступив у Верховному суді Малайзії.

За словами представниці малайзійського управління хімічної експертизи К. Шарміллах, у Кім Чон Нама в рюкзаку знайшли 12 пляшок з атропіном, який використовують для протидії отруті, включаючи речовину VX, за допомогою якого вбили брата північнокорейського лідера.

Шарміллах давала свідчення в рамках суду над обвинуваченими у вбивстві Кім Чон Нама - 25-річною громадянкою Індонезії Сіті Айсіей і 28-річною громадянкою В'єтнамі Доан Тхі Хуонг. Їм загрожує смертна кара. Ще четверо підозрюваних перебувають на волі.

Кім Чон Нама вбили 13 лютого в аеропорту Куала-Лумпура. За даними Міністерства охорони здоров'я Малайзії, причиною загибелі чоловіка став параліч, спричинений забороненою хімічною речовиною VX. За версією слідства, просочену речовиною хустку в аеропорту накинули на голову Кім Чон Наму. На думку південнокорейських спецслужб, убивство було організовано північнокорейською розвідкою. На початку листопада повідомляли, що співробітник північнокорейського посольства в Малайзії і представник авіакомпанії КНДР Air Koryo зустрічалися з підозрюваними в убивстві брата лідера КНДР після інциденту.

Суд у цій справі почався 2 жовтня в малайзійському Шах-Аламі. Обвинувачені дівчата своєї провини не визнають. За їхніми словами, вони думали, що беруть участь у телевізійному розіграші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram