ГоловнаСвіт

Україна закликала КНДР припинити провокації з запусками балістичних ракет

Україна приєднується до країн, які виступили із засудженням дій Пхеньяна.

Україна закликала КНДР припинити провокації з запусками балістичних ракет
Архивное фото
Фото: panoptikon.org

Міністерство закордонних справ України закликає Північну Корею припинити провокації, пов'язані з запуском чергової міжконтинентальної балістичної ракети.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС.

"Україна рішуче засуджує запуск 28 листопада КНДР нової міжконтинентальної балістичної ракети "Хвасон-15", здатної нести ядерний заряд. Дії Пхеньяна, спрямовані на розвиток більш потужних ракет, а також погрози застосувати ядерну зброю є серйозною загрозою не тільки безпосереднім сусідам КНДР, але і глобальній стабільності та безпеці вже далеко за межами Корейського півострова", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що Україна приєднується до всіх країн, які виступили із засудженням такої небезпечної діяльності Пхеньяна і закликає керівництво КНДР негайно припинити провокації.

"Продовження таких запусків є свідомим і систематичним порушенням міжнародного права і низки відповідних резолюцій РБ ООН щодо північнокорейської ракетної програми", - зазначили в МЗС.

Нагадаємо, напередодні КНДР запустила чергову балістичну ракету. Пізніше Пхеньян заявив, що його нова ракета здатна досягнути будь-якої точки США.

У зв'язку з цим Рада Безпеки ООН сьогодні проведе термінове засідання. Крім того, МЗС Німеччини викличе посла КНДР "на килим".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram