ГоловнаСвіт

Гаваї відновлюють тестування систем повітряної ядерної тривоги, припинене 30 років тому

Щомісяця першого робочого дня протягом 60 секунд лунатимуть сирени.

Гаваї відновлюють тестування систем повітряної ядерної тривоги, припинене 30 років тому
Фото: theage.com.au

Штат Гаваї відновлює регулярне тестування систем повітряної ядерної тривоги, припинене 30 років тому. Приводом для цього стала загроза ядерної атаки з боку Північної Кореї.

Про це повідомили представники управління штату з надзвичайних ситуацій, передає "Радіо Свобода".

Щомісяця першого робочого дня об 11:45 ранку протягом 60 секунд лунатимуть сирени повітряної тривоги, які будуть чутні в усіх населених пунктах штату. Одночасно по всіх системах зв'язку передаватимуть заклик до жителів "негайно повернутися в приміщення, не виходити з приміщень і чекати на подальші вказівки".

За підрахунками фахівців, вибух бомби потужністю 150 кілотонн над Оаху, гавайським островом з найбільшим населенням, де розташовано столицю штату Гонолулу, може призвести до загибелі 18 тис. осіб, від 50 до 120 тисяч осіб можуть отримати поранення. Як вважають, таку бомбу вже має Пхеньян. При цьому близько 90% населення штату не зазнають впливу прямих наслідків такої атаки.

У разі запуску північнокорейської ядерної ракети жителі штату матимуть від 12 до 15 хвилин, щоб спробувати сховатися від наслідків вибуху в приміщеннях. Спеціальних сховків у штаті немає.

Нагадаємо, Японія зафіксувала радіосигнали, які можуть свідчити про те, що Північна Корея готується до запуску нових балістичних ракет.

Раніше президент США Дональд Трамп попросив Конгрес збільшити витрати на оборону через загрозу з боку КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram