ГоловнаСвіт

Трамп попросив у Конгресу додаткові $4 млрд на захист через погрози КНДР

Лідери комітетів Конгресу з оборони вітали запит президента.

Трамп попросив у Конгресу додаткові $4 млрд на захист через погрози КНДР
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп попросив Конгрес збільшити витрати на оборону через загрозу з боку Північної Кореї

Про це йдеться в його посланні Палаті представників, опублікованому на сайті Білого дому.

Трамп заявив про необхідність виділити ще $4 млрд на протиракетні системи. За даними агентства Рейтер, більшу частину цих грошей - $2,1 млрд - планують спрямувати на створення 20 додаткових cнарядів, здатних перехоплювати міжконтинентальні балістичні ракети, випущені КНДР, а також систему радарів та інше обладнання.

Головні підрядники при подібних контрактах - це корпорації Boeing і Raytheon. Крім того, влада США має намір закупити ще 50 перехоплювачів системи ПРО THAAD, розташованої на Гуамі. Республіканці - лідери комітетів з оборони в Сенаті та Палаті представників заявили, що вітають запит президента про фінансування і "серйозно розглянуть його".

Ще $0,7 млрд необхідно на ремонт кораблів ВМС США, а додаткові $1,2 млрд - на "південноазіатську стратегію" президентської адміністрації. В рамках цієї стратегії Трамп сподівається розмістити в Афганістані ще 3,5 тис. американських солдатів. Кораблями, які вимагають ремонту, Трамп називає USS John S. McCain і USS Fitzgerald.

Нагадаємо, есмінець John S McCain зіткнувся з нафтовим танкером біля берегів Сингапуру і пошкодив корму. Раніше, в червні, есмінець USS Fitzgerald біля берегів Японії зіткнувся з філіппінським вантажним судном.

Також Трамп попросив Конгрес прийняти рішення з приводу його запиту на отримання $1,6 млрд для будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram