ГоловнаСвіт

У Литві представили "новий план Маршалла" для України

"Нам дуже важливо, щоб допомога, яка потрапляє в Україну, була б ефективною".

У Литві представили "новий план Маршалла" для України
Фото: rus.tvnet.lv

План фінансової допомоги Євросоюзу (ЄС) Україні, що неформально називається "новим планом Маршалла",  представлено в Сеймі послам країн-учасниць Програми східного партнерства.

Як пише Delfi, згідно з планом, ініційованого литовськими політиками, протягом десяти років Україні пропонується виділити з 2018 року 50 млрд. євро допомоги для заохочення малого і середнього бізнесу.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс наголосив на необхідності якнайшвидшого надання допомоги Україні, оскільки в ситуації, в якій перебуває країна, час не є союзником.

"Нам дуже важливо, щоб допомога, яка потрапляє в Україну, була б ефективною, щоб донори охоче виділяли для цього кошти, щоб їх не лякали прояви бюрократії і корупції, які ще є. Одночасно ми бачимо, що час не є нашим союзником, адже люди втомилися: від війни, від бюрократії, від поневірянь", - сказав журналістам голова литовського МЗС.

Як зазначається, литовські дипломати і політики домагаються того, щоб "новий план Маршалла" для України отримав підтримку на листопадовому саміті Східного партнерства ЄС.

Раніше повідомлялося, що в декларації саміту Східного партнерства не буде "плану Маршалла для України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram