ГоловнаСвіт

Макрон закликав Європу "не відштовхувати" від себе Трампа і Путіна

Президент Франції знову заявив про необхідність діалогу.

Макрон закликав Європу "не відштовхувати" від себе Трампа і Путіна
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Європейський Союз не повинен "відштовхувати від себе" таких лідерів, як Володимир Путін і Дональд Трамп, навіть незважаючи на те, що їхня політика не завжди відповідає європейським цінностям.

Про це він заявив в інтерв'ю Бі-бі-сі, передає "Радіо Свобода".

"Якщо ви просто почнете відштовхувати їх від Європи - ви їх втратите" - сказав Макрон.

Говорячи про президента Росії, французький лідер зазначив, що, на його думку, дії Путіна ґрунтуються на "параної, почутті загрози і відчутті необхідності захищатися від неї". Причому, на думку Макрона, історично Росія завжди була пов'язана з Європою і буде пов'язана з нею в майбутньому.

Макрон знову заявив про необхідність діалогу та висловив сподівання, що думки і дії таких лідерів, як Путін і Трамп, можуть з часом змінитися.

Президент Франції, який заступив на посаду близько півроку тому, також зазначив, що буде домагатися реформи ЄС. На його переконання, Європі необхідна певна об'єднавча ідея, "великий наратив", а не просто прихильність до спільного ринку і єдиної фіскальної політики.

Нагадаємо, президент Франції є одним з учасників "нормандської четвірки" - формату переговорів про врегулювання ситуації на Донбасі. У серпні Макрон заявив про серйозні розбіжності з Путіним щодо України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram