ГоловнаСвіт

У Євросоюзі створять Європейський освітній простір

У рамках єдиного Європейського освітнього простору заплановано забезпечити взаємне визнання дипломів.

У Євросоюзі створять Європейський освітній простір

У Євросоюзі планують створити єдиний Європейський освітній простір до 2025 року.

З такою ініціативою виступила Єврокомісія, передає "Укрінформ".

"Єврокомісія сьогодні окреслила бачення створення Європейського освітнього простору до 2025 року. Єврокомісія переконана, що консолідація потенціалу у сферах освіти і культури, яка сприяє створенню робочих місць, економічному зростанню та утвердженню соціальної справедливості, є в інтересах країн-членів", - йдеться в заяві.

У рамках єдиного Європейського освітнього простору заплановано ввести єдину картку студента; забезпечити взаємне визнання дипломів у рамках нового Сорбоннського процесу; посилити співпрацю в удосконаленні системи вищої освіти; розвивати знання іноземних мов (мінімум двох на додачу до рідної); заохочувати процес навчання протягом усього життя; ширше вводити інновації та цифрові технології в освітньому процесі; створити мережу європейських університетів; гарантувати соціальний захист викладачів; залучати інвестиції в освітню галузь і захищати культурну спадщину європейської ідентичності.

Окремим пунктом майбутній Європейський освітній простір передбачає посилення європейського виміру в діяльності телеканалу Euronews.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram