ГоловнаСвіт

У Мадриді суд почав допитувати колишніх каталонських чиновників

На першому слуханні судді вирішать, чи будуть починати всебічне розслідування, яке може тривати кілька років.

У Мадриді суд почав допитувати колишніх каталонських чиновників
Уриол Жункерас
Фото: EPA/UPG

Відсторонені лідери Каталонії сьогодні вранці почали приходити на допит до суду в Мадриді, щоб відповісти на звинувачення в заколоті та підбурюванні до підривної діяльності.

Екс-лідер Каталонії Карлес Пучдемон у суді не з'явиться, повідомляє агентство Рейтер

Напередодні Пучдемон заявив, що не з'явиться до суду в Мадриді, але готовий дати свідчення з Бельгії, де зараз перебуває разом із чотирма іншими членами його відстороненого уряду,

Серед інших 15 осіб, які повинні дати свідчення, починаючи з 09:00 за місцевим часом, - колишній віце-президент Каталонії Уріол Жункерас, вісім інших членів відстороненого уряду і шість старших регіональних парламентаріїв, у тому числі спікер парламенту Каталонії Карме Форкаделл.

За даними Рейтер, у суд вже прийшов Жункерас.

На першому слуханні судді вирішать, чи будуть починати всебічне розслідування, яке може тривати декілька років. Вони також визначать, чи повинні ті, хто дає свідчення, перебувати у в'язниці до розслідування. Судді також можуть надати їм звільнення під заставу або наказати здати свої паспорти.

Нагадаємо, напередодні Пучдемона і колишніх членів адміністрації Каталонії викликали у Верховний суд Іспанії для дачі показів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram