ГоловнаСвіт

Консульства США в Росії відновили видачу віз, але з обмеженнями

Візи видаються тільки тим громадянам, яким не потрібно проходити співбесіду.

Консульства США в Росії відновили видачу віз, але з обмеженнями
Фото: EPA/UPG

Всі американські консульства в Росії, в тому числі Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці, відновили видачу віз. Про це повідомили в посольстві США в Москві, повідомляє Газета.Ru.

Поки що візи в цих трьох консульствах видаються з обмеженнями: тільки тим громадянам, яким не потрібно проходити співбесіду.

"1 вересня 2017 року Посольство США в Москві відновило в обмеженому обсязі проведення співбесід на неімміграційні візи. Процес видачі американських віз у випадках, коли заявникам не потрібно проходити співбесіду, здійснюється як в посольстві США в Росії, так і в генконсульствах США в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці", - заявила прес-секретар посольства Марія Олсон.

Співбесіду не треба проходити тим, хто вже отримував американську візу раніше і тепер подає документи на нову візу такого ж типу. Є ще одна умова: з моменту закінчення терміну дії попередньої візи в США не повинно пройти більше року.

У серпні американське диппредставництво оголосило про тимчасове припинення роботи консульств у Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці. Причиною стало різке скорочення співробітників. В кінці липня російська влада вимагала від Держдепу США скоротити чисельність дипломатичної місії в Росії з 1210 осіб до 455.

Нагадаємо, у вересні посольство США запропонувало росіянам отримувати американські візи в Києві. Заявники не зобов'язані бути резидентами України, але повинні фізично бути в країні.

Жителі окупованого Росією Криму також повинні звертатися за американською візою до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram