ГоловнаСвіт

Макрон закликав європейських лідерів визначитися з майбутнім ЄС до 2019 року

Французький лідер хоче частіше відвідувати Німеччину, щоб почати європейську дискусію.

Макрон закликав європейських лідерів визначитися з майбутнім ЄС до 2019 року
Эммануэль Макрон
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що лідери Євросоюзу мають рік, щоб викласти своє бачення майбутнього блоку напередодні виборів у Європарламент 2019 року.

Про це повідомляє Politico.

"Я думаю, нам потрібно почати дискусію, ми маємо рік, щоб прояснити і скласти спільну дорожню карту", - сказав Макрон під час промови в університеті Гете у Франкфурті.

За його словами, він хоче частіше відвідувати Німеччину, щоб почати європейську дискусію. Крім того, він запросив канцлера ФРН Ангелу Меркель відвідати Францію, "а також інших охочих лідерів".

Виступаючи перед відкриттям Франкфуртського книжкового ярмарку у вівторок ввечері, Макрон закликав до амбітних європейських реформ.

"Якщо ми готові до спільної політики у сфері безпеки, цифрової інфраструктури, енергетики, міграції, боротьби з тероризмом, то хто може пояснити мені, чому ми не можемо мати спільний бюджет єврозони?" - сказав лідер Франції.

Напередодні Меркель і Макрон разом відкрили Франкфуртський книжковий ярмарок, країною-гостем якої є цього року Франція, а темою - франкофонна література і культура.

Нагадаємо, що у вересні голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер оголосив про початок глибокої реформи ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram