ГоловнаСвіт

Верховний суд Іспанії вирішив екстрадувати до США російського "короля спаму"

Росіянин побоюється, що в США його катуватимуть для отримання інформації.

Верховний суд Іспанії вирішив екстрадувати до США російського "короля спаму"
Петр Левашов
Фото: twitter.com/MailOnline

Верховний суд Іспанії вирішив екстрадувати в США російського хакера Петра Левашова, обвинуваченого в кібершахрайстві.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

У США Левашова звинувачують у низці злочинів - комп'ютерному шахрайстві, заподіянні шкоди і крадіжці особистих даних.

Росіянин виступав проти екстрадиції. Як повідомляє РИА Новости, він побоюється, що в США його катуватимуть для отримання інформації.

36-річного петербуржця Петра Левашова заарештувала іспанська влада в квітні 2017 року. Штати відразу ж зажадали його екстрадиції. Ботнет, створення і використання якого інкримінують Левашову, відомий під назвою Kelihos. Зараженими цим ботнетом виявилися сотні тисяч комп'ютерів у всьому світі - машини використовували для розсилки спаму, DDoS-атак на сайти, крадіжки е-мейлів і біткойнів, а також установлення програм-вимагачів. Американські слідчі вважають, що Левашов займався нелегальними розсилками щонайменше 10 років.

Минулого тижня Левашов під час судового засідання в Мадриді заявив, що він є офіцером російської армії і що останні 10 років працював на партію "Єдина Росія". 

Дружина Левашова, Марія, рішуче оголосила про невинність чоловіка, стверджуючи, що він більше бізнесмен, ніж програміст, і щоразу, коли вона помічала його за комп'ютером, він грав у відеоігри. Про те, що він офіцер, Марія або не знає, або не згадує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram