ГоловнаСвіт

Уряд Іспанії виключив посередників у врегулюванні каталонської кризи

У Мадриді заявили, що будь-який діалог із Каталонією повинен бути двостороннім.

Уряд Іспанії виключив посередників у врегулюванні каталонської кризи
Фото: toptravel.ru

Уряд Іспанії відкинув заклики про залучення посередника між Мадридом і урядом Каталонії після проведення в автономії незаконного референдуму про незалежність.

Міністр у європейських справах Іспанії Хорхе Толедо заявив Politico, що жоден із сторонніх посередників не буде прийнятним для Мадрида, і що будь-який діалог повинен бути двостороннім.

"Ви можете змінити закон, ви можете протистояти йому, але ви не можете не підкорятися йому", - зауважив Толедо.

Видання зазначає, що такі коментарі є ще одним свідченням "протистояння Мадрида з надання каталонським сепаратистам будь-якого заохочення після насильницьких сутичок у неділю".

Politico також нагадує, що напередодні голосування в неділю представник Каталонії в Брюсселі Амадео Альтафай заявив, що вітає ідею про стороннього посередника й "ідеально було б, якби це сталося раніше".

Напередодні президент Каталонії Карлес Пучдемон звернувся до міжнародного посередництва, щоб допомогти вирішити наростаючу криза. За його словами, він створив комісію для розслідування насилля, що сталося під час референдуму.

1 жовтня в Каталонії відбувся заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії. Іспанська поліція намагалася заблокувати голосування. В результаті відбулися сутички, в яких постраждали близько 900 осіб.

Раніше сьогодні більш ніж 40 профспілок і каталонських об'єднань оголосили загальнонаціональний страйк у зв'язку з "серйозним порушенням прав і свобод".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram