ГоловнаСвіт

Уряд Британії закликали прояснити статус транскордонних пенсій після Brexit

Страховики домагаються розробки механізму, який дозволив би продовжити існуючі контракти після Brexit.

Уряд Британії закликали прояснити статус транскордонних пенсій після Brexit

Британські законодавці закликали уряд країни розглянути статус транскордонних пенсій і договорів страхування після виходу країни з Євросоюзу.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Страхові компанії заявили, що через тривалі юридичні процедури вони повинні знати вже до листопада, чи доведеться їм згортати контракти з європейськими клієнтами поза Великобританією після виходу країни з ЄС у 2019 році.

"Можливість того, що британські постачальники послуг не зможуть юридично бути здатні платити пенсії або страхові контракти громадянам ЄС, включаючи британських емігрантів, є яскравим прикладом наслідків виходу країни з ЄС", - сказала Нікі Морган, голова Комітету Палати громад з фінансів.

За словами Морган, громадяни Великобританії, які проживають в іншій частині Європейської економічної зони, можуть зіткнутися з проблемами отримання пенсій. У такій самій ситуації опиняться і люди, які живуть на території Великобританії, в тому числі багато громадян ЄС, які отримують пенсії в компаніях, розташованих в інших країнах економзони.

Страховики хочуть отримати дозвіл на розробку механізму, який дозволив би продовжити існуючі контракти після Brexit. Інакше після 2019 року вони будуть змушені або перевести контракти для клієнтів ЄС у нові дочірні компанії на території ЄС, або продати цю частину бізнесу.

Нагадаємо, минулого тижня Палата громад парламенту Великобританії схвалила законопроект про скасування на території країни законодавства ЄС після виходу зі складу блоку, що, як очікують, відбудеться в березні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram