ГоловнаСвіт

Ураган "Марія" призвів до катастрофічних руйнувань на острові Домініка

"Ми втратили все, що тільки можна купити за гроші".

Ураган "Марія" призвів до катастрофічних руйнувань на острові Домініка
Ураган "Мария" (внизу справа)
Фото: EPA/UPG

Ураган "Марія" пройшовся по острову Домініка в Карибському морі, спричинивши колосальні руйнування. "Ми втратили все, що тільки можна купити за гроші", - написав прем'єр-міністр острова Рузвельт Скерріт у фейбсуці.

Він закликав дружні країни, які мають авіацію, прийти на допомогу народу Домініки, пише BBC.

"Зараз головні пріоритети - порятунок тих, хто не може вибратися з будинків самостійно, і надання медичної допомоги пораненим. Нам знадобиться допомога, друзі. Нам знадобиться всіляка допомога", - сказав він.

З початку стихійного лиха прем'єр публікував у соцмережах останні оновлення про те, що відбувається, поки з його власного будинку не знесло дах. Після цього він написав, що повністю залежить від волі урагану.

"Найбільше я боюся, що вранці ми дізнаємося про серйозно постраждалих і, можливо, загиблих через імовірні зсуви, які можуть початися через постійні зливи", - написав він після того, як його врятували.

Домініка - невелика держава з населенням близько 75 тисяч жителів, розташована на одному з Малих Антильських островів, між Мартинікою і Гваделупою.

"Марія" рухається приблизно за тим самим маршрутом, що й ураган "Ірма", який раніше завдав серйозної шкоди цьому регіону.

Перш ніж обрушитися на Домініку, "Марія" посилилася до п'ятої категорії, яку фахівці також називають категорією "потенційної катастрофи". Пориви вітру сягають 260 км на годину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram