ГоловнаСвіт

В Індонезії натовп людей напав на збори комуністів

Індонезійські комуністи хочуть порушити питання масових убивств у країні в 1965 році.

В Індонезії натовп людей напав на збори комуністів
Фото: comments.ua

В Індонезії натовп людей, які виступають проти публічного обговорення масових убивств у країні в 1965 році, атакував місце зборів комуністів.

Про це повідомляє Associated Press.

"Натовп, який виступає проти публічного обговорення масового вбивства комуністів Індонезії в 1965 році, намагався проникнути в будівлю в Джакарті, де, як вони думали, зустрічаються комуністи", - йдеться в повідомленні.

У поліції Джакарти заявили, що 22 людини були заарештовані за заворушення, а також п'ятеро офіцерів отримали поранення в сутичках.

Сутичка сталася наступного дня після того, як поліція заблокувала будинок, щоб зупинити громадський форум з обговорення різанини, під час якої, як стверджують історики, було вбито півмільйона людей.

За словами організатора форуму, поліція порушила конституційні права на свободу асоціації та зборів, а зустріч у неділю, 17 вересня, була присвячена обговоренню проблем демократії в Індонезії.

Поліція ж стверджує, що форум було зупинено, оскільки організатори не мали на нього дозволу.

У 2016 році в Індонезії було проведено новаторський симпозіум з питань масових убивств, які майже півстоліття не порушували. Як зазначає АР, військові, ісламські групи і високопоставлені особи в уряді країни виступають проти розкриття цього питання, тому що "це може оживити комунізм".

У 1965-1966 роках в Індонезії проходили антикомуністичні політичні репресії, що розгорнулися після невдалої спроби державного перевороту. В результаті репресій загинуло понад півмільйона людей, близько мільйона потрапили до в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram