ГоловнаСвіт

У Росії волонтера штабу Навального посадили на два роки за пости в "ВКонтакті"

Адвокат засудженого має намір оскаржити вирок. 

У Росії волонтера штабу Навального посадили на два роки за пости в "ВКонтакті"
Фото: kontaktis.ru

Волонтера штабу російського опозиціонера Олексія Навального в Чебоксарах, Олексія Миронова, засудили до двох років і трьох місяців колонії-поселення за звинуваченням у публічних закликах до екстремізму й розпалюванні ненависті в соцмережі "ВКонтакті".

Про це повідомляє "Медіазона"

Вирок виніс Новочебоксарський міський суд. Миронова визнали винним за двома статтями - частина друга статті 280 КК РФ (публічні заклики до екстремізму в інтернеті) і стаття 282 (розпалювання ненависті або ворожнечі). За першим пунктом звинувачення Миронов отримав рік колонії-поселення, за другим - рік і три місяці. Його адвокат оскаржуватиме вирок.

Як стверджує слідство, у липні 2016 року Миронов на своїй сторінці "ВКонтакті" опублікував картинку з підписом "Я офіційно закликаю до насильницької зміни влади", а пізніше - пост з висловлюванням про мусульман. Два ці епізоди стали підставою для кримінальної справи за двома статтями КК РФ. 

 

У серпні 2016 року суд оштрафував Миронова на 1,5 тис. рублів за звинуваченням у публічній демонстрації нацистської атрибутики або символіки (частина перша статті 20.3 КоАП) через репост картинки, на якій Путін порівнювався з Гітлером.

Нагадаємо, що в лютому росіянин отримав 160 годин виправних робіт за коментар про "ватників" у "Вконтакті".  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram