ГоловнаСвіт

Нобелівський лауреат Аун Сан Су Чжі засудила порушення прав людини в М'янмі

Це перше звернення державного радника М'янми до нації з кінця серпня.

Нобелівський лауреат Аун Сан Су Чжі засудила порушення прав людини в М'янмі
Аун Сан Су Чжи
Фото: EPA/UPG

Державний радник М'янми та лауреат Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі засудила будь-які порушення прав людини в країні.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Як зазначає агентство Рейтер, це перше звернення Аун Сан Су Чжі до нації з кінця серпня, коли почали надходити повідомлення про напади на мусульман рохінджа.

"Ми засуджуємо всі порушення прав людини і незаконне насильство. Ми віддані відновленню миру, стабільності та верховенства закону в усій державі", - сказала вона.

Аун Сан Су Чжі також додала, що уряд М'янми готовий прийняти всіх рохінджа, які впродовж останнього місяця втекли з країни через тиск з боку сил безпеки. За її словами, правоохоронним органам доручили суворо дотримуватися закону при забезпеченні безпеки, проявляти стриманість і уникати завдання шкоди цивільним особам.

У М'янмі протягом декількох років триває конфлікт між мусульманами-рохінджа і буддійським населенням країни, яке підтримує влада. Наприкінці серпня члени організації "Армія порятунку рохінджа Аракана" напали на поліцейську дільницю і військову базу, в результаті цього десятки людей загинули і постраждали. Влада країни після нападу оголосила про початок антитерористичної операції.

Представники рохінджа заявили, що під приводом спецоперації урядові війська і буддисти-добровольці спалюють їхні села і вбивають місцеве населення. У зв'язку з цим з країни втекли близько 90 тис. рохінджа. Влада М'янми заперечує свою причетність до погромів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram