ГоловнаСвіт

CNN повідомив про прослуховування Манафорта до і після виборів 2016 року

Перехоплені розмови передані команді спецпрокурора, який веде розслідування про ймовірні зв'язки Трампа з Росією.

CNN повідомив про прослуховування Манафорта до і після виборів 2016 року
Пол Манафорт
Фото: 603i7.com

Правоохоронні органи США прослуховували телефонні розмови екс-голови передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта до і після президентських виборів у США.

Про це повідомляє телеканал CNN

За даними телеканалу, деякі з отриманих даних "викликали стурбованість слідчих можливістю того, що Манафорт закликав росіян допомогти з (передвиборною) кампанією".

Два з трьох співрозмовників, поінформованих про перебіг розслідування, зазначили, що ці дані носять попередній характер.

Перехоплені розмови передані команді спецпрокурора Роберта Мюллера, який веде розслідування про ймовірні зв'язки президента США Дональда Трампа з Росією.

CNN відзначає, що ордер на прослуховування Манафорта було отримано під час розслідування про роботу кількох американських консалтингових фірм на правлячу партію України. Розслідування було розпочато в 2014 році, в 2016-му - тимчасово припинено через відсутність доказів, а потім продовжено після отримання ФБР нового ордера на стеження за Манафортом.

За словами співрозмовників CNN, цей ордер пов'язаний із розслідуванням про контакти команди Трампа з Росією.

Нагадаємо, Пол Манафорт тривалий час працював на Партію регіонів. У 2012-2013 роках Манафорт отримав від ПР $17 млн

У 2016 році він деякий час був головою виборчого штабу Трампа і брав участь у зустрічі 9 червня 2016 року з російським юристом Наталією Весельницькою і іншими людьми, які представляли інтереси Росії, під час якої син тодішнього кандидата в президенти сподівався, за його власним визнанням, отримати компрометуючі відомості про Гілларі Клінтон - претендента від Демократичної партії.

На початку серпня ФБР провело обшук у домі Манафорта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram