ГоловнаСвіт

ФБР провело обшуки у Манафорта

Слідчі шукали документи в рамках "російської справи".

ФБР провело обшуки у Манафорта
Пол Манафорт

Федеральне бюро розслідувань 26 липня провело обшуки в будинку колишнього глави виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта в Александрії, штат Вірджинія.

Про це пише The Washington Post з посиланням на свої джерела.

Обшук відбувся наступного дня після того, як Манафорт відповідав на запитання комітету Сенату США з розвідки.

Слідчі прийшли без попередження рано вранці. Вони шукали документи та інші матеріали у межах справи про російське втручання у вибори президента США, яке розслідує спеціальний прокурор Роберт Мюллер.

ФБР-івці пішли від Манафорта не з порожніми руками, але значимість отриманих ними записів наразі невідома. Ордер на обшук вказує, що слідчі змогли переконати федерального суддю, що Манафорт може приховати деякі документи, якщо спробувати вилучити їх через повістку великого журі присяжних.

Нагадаємо, що Пол Манафорт тривалий час працював на Партію регіонів. У 2012-2013 роках Манафорт отримав від ПР 17 млн доларів.

У 2016 році він деякий час був головою виборчого штабу Трампа і брав участь у зустрічі 9 червня 2016 року з російським юристом Наталією Весельницькою та іншими людьми, які представляли інтереси Росії, у яких син тодішнього кандидата в президенти сподівався, за його власним зізнанням, отримати компрометуючу інформацію про Гілларі Клінтон - претендента від Демократичної партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram