ГоловнаСвіт

У Пхеньяні відбувся багатотисячний мітинг проти нових санкцій ООН

У КНДР назвали нові санкції РБ ООН "кричущим порушенням суверенітету".

У Пхеньяні відбувся багатотисячний мітинг проти нових санкцій ООН
Архив
Фото: EPA/UPG

Десятки тисяч людей вийшли на вулиці Пхеньяна на мітинг протесту проти прийняття Радою Безпеки ООН чергової санкційної резолюції стосовно Північної Кореї.

Член Політбюро, віце-голова ЦК Трудової партії Кореї Кім Кі Нам заявив присутнім на площі імені Кім Ір Сена, що "США і їхні союзники знову сфабрикували санкційну резолюцію, підім'явши під себе ООН", повідомляє Associated Press

Минулої суботи, 5 серпня, Радбез ООН одноголосно прийняла нову резолюцію, яка, зокрема, забороняє експорт з КНДР заліза, залізної руди, свинцю, вугілля і морепродуктів.

У Пхеньяні назвали нові санкції РБ ООН "кричущим порушенням суверенітету", заявивши, що вони були прийняті за "огидним планом США, спрямованим на те, щоб ізолювати і задушити Північну Корею". Влада КНДР пообіцяла вжити заходів у відповідь "дії справедливості", однак не уточнила, що під цим має на увазі.

У заяві голови МЗС КНДР Лі Ен Хо йшлося, що Північна Корея готова дати США "суворий урок" із застосуванням своїх ядерних стратегічних сил, якщо Вашингтон почне військові дії проти Пхеньяна. Також зазначалося, що нові санкції ООН були "сфабриковані". Голова МЗС КНДР попередив, що підуть "серйозні дії у відповідь і акти справедливості".

У середу Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) заявило, що КНДР розглядає можливість розгромити Гуам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram