ГоловнаСвіт

Ціна нафти Brent піднялася вище від $53 за барель уперше з травня

У США скорочують запаси й обсяги виробництва палива.

Ціна нафти Brent піднялася вище від $53 за барель уперше з травня

Ціни на нафту еталонних марок зростають протягом торгів завдяки даним про скорочення запасів і обсягів виробництва палива в США, передає "Интерфакс".

Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 13:45 збільшилася на $0,42 (0,8%) - до $53,12 за барель. Контракт торгується на максимальній позначці з 25 травня.

Нафта WTI з постачанням у вересні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчала до зазначеного часу на $0,28 (0,56%) - до $49,84 за барель.

Як повідомило напередодні Міненерго США, товарні запаси нафти в країні за минулий тиждень впали на 6,45 млн барелів, тоді як аналітики прогнозували зниження на 2,2 млн барелів.

Виробництво нафти в США зменшилося на 7 тис. барелів на добу (б/д) - до 9,42 млн б/д. Крім того, учасники ринку оцінюють щомісячний огляд ОПЕК про стан нафтового ринку.

ОПЕК підвищила свою оцінку світового попиту на нафту, яку видобуває картель, приблизно на 200 тис. б/д на 2017 і 2018 роки. Крім того, організація знизила прогноз видобутку нафти в країнах, які не входять у неї, на 50 тис. б/д у 2017 році і на 90 тис. б/д - у 2018 році. У п'ятницю свою доповідь опублікує Міжнародне енергетичне агентство (МЕА).

Нагадаємо, в липні країни ОПЕК збільшили видобуток нафти всупереч угоді про скорочення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram