ГоловнаСвіт

Меркель виявилася на третьому місці в списку найпопулярніших політиків Німеччини

Усього у виборах у Німеччині беруть участь 42 партії.

Меркель виявилася на третьому місці в списку найпопулярніших політиків Німеччини
Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель втратила кілька відсоткових пунктів у питанні задоволення співвітчизників її роботою.

Про це свідчать дані нового опитування телеканалу ARD Deutschlandtrend.

На питання "Чи задоволені ви роботою голови уряду?" ствердно відповіли лише 59% респондентів. Ще місяць тому показник був на 10% вищим.

Основний конкурент Меркель у боротьбі за посаду канцлера Мартін Шульц отримав 33% голосів на підтримку. Це найбільш невтішний для нього показник з моменту висунення кандидатом.

Загалом нинішня голова уряду опинилася на третьому місці в списку найбільш популярних політиків. Очолює його міністр фінансів Вольфганг Шойбле з 64%, на другому місці віце-канцлер і міністр закордонних справ Зігмар Габріель - 63%. Четвертим іде голова МВС Томас де Мезьєр - 50%, на 10% менше має голова ХСС Хорст Зеєхофер, далі йдуть керівник Вільної демократичної партії Крістіан Лінднер і міністр екології Барбара Хендрікс, обоє мають по 39% симпатиків, замикає список Шульц.

Щодо партій, то, як і раніше, найбільше голосів наразі в блоку Християнсько-демократичної спілки (ХДС) і Християнсько-соціальної спілки (ХСС) - 39%. У нинішніх їхніх партнерів по коаліції Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) - 24%, у лівих - 9%, у зелених, вільних демократів і Альтернативи для Німеччини - по 8%, інші партії набирають сукупно 4%. Усього у виборах беруть участь 42 партії. Нагадаємо, в липні Меркель розповіла про свої плани на четвертий термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram