ГоловнаСвіт

Tesla планує в найближчому майбутньому почати тестування безпілотних вантажівок

Компанія готується продемонструвати першу безпілотну вантажівку в вересні.

Tesla планує в найближчому майбутньому почати тестування безпілотних вантажівок
Илон Маск
Фото: EPA/UPG

Компанія Tesla розробляє безпілотну електричну вантажівку і планує в найближчому майбутньому почати тестування прототипу подібної машини.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на листування компанії з Департаментом транспорту штату Невада.

Чиновники в штаті Каліфорнія також проводять із представниками Tesla зустрічі, присвячені розробці компанією "автономних вантажівок", повідомила агентство офіційний представник Департаменту транспорту цього штату.

Компанія готується продемонструвати першу безпілотну вантажівку в вересні. Як зазначає Рейтер, суперники Tesla в цій сфері - Uber і проект Waymo компанії Alphabet.

З листування Tesla з чиновниками відомо, що вона вивчає можливість створення вантажівок, які могли б рухатися в групі таких самих машин без водіїв.

Нагадаємо, на початку липня засновник компанії Ілон Маск продемонстрував перший серійний безпілотний легковий автомобіль Tesla Model 3. Їх почнуть виробляти в 2018 році. Коштуватиме машина близько $35 тис. На початку червня Tesla також анонсувала роботу над іншим електрокаром - моделлю Y. Очікується, що вона буде більшою за Model 3, але меншою, ніж представлена раніше Model X.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram