ГоловнаСвіт

США ввели санкції проти восьми творців Конституційної асамблеї Венесуели

Серед них брат колишнього президента Уго Чавеса.

США ввели санкції проти восьми творців Конституційної асамблеї Венесуели
Фото: investigator.org.ua

Відомство з управління закордонними активами міністерства фінансів США ввело санкції проти восьми членів конституційної асамблеї Венесуели. Про це йдеться в прес-релізі американського Мінфіну, опублікованому в середу, 9 серпня.

Таким чином, США втілюють своє попередження, що введуть санкції щодо Венесуели, якщо президент Ніколас Мадуро продовжить рух до авторитаризму, передає DW.

"Президент Мадуро скликав конституційну асамблею для подальшого вкорінення його диктатури і продовжує посилювати тиск на країну, - заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін. - Ігнорування цим режимом волі венесуельського народу неприйнятне".

Санкції стосуються семи чинних і одного колишнього чиновника, які брали участь в організації створення конституційної асамблеї - органу, покликаного переписати конституцію Венесуели. Серед них брат колишнього президента Венесуели Уго Чавеса.

Санкції полягають насамперед у замороженні будь-яких активів, які належать цим особам і підпадають під юрисдикцію США. Також американським громадянам і компаніям заборонено вести бізнес з цими людьми.

Раніше США ввели санкції проти президента Венесуели, назвавши вибори у Конституційну асамблею "ще одним кроком до диктатури".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram