ГоловнаСвіт

Понад 100 осіб поранено або вбито в результаті безладної стрілянини в Чикаго

Щороку з нагоди Дня незалежності США на вулицях міста стріляють.

Понад 100 осіб поранено або вбито в результаті безладної стрілянини в Чикаго

За чотири дні вихідних з нагоди Дня незалежності США, який відзначали 4 липня, в Чикаго понад 100 осіб отримали поранення, в тому числі смертельні, в результаті безладної стрілянини, яку влаштовували, як вважає поліція, місцеві бандити.

Перші повідомлення про стрілянину з'явилися вже в суботу, але найбільше постраждалих з вогнепальними пораненнями було зафіксовано ввечері в понеділок, пише Бі-бі-сі.

Місцева преса стверджує, що число загиблих сягнуло 15, у решти - поранення різної тяжкості.

Влада Чикаго направила в найпроблемніші райони міста - в південні і західні околиці - додатково 1000 співробітників поліції, які, проте, не змогли приборкати учасників заворушень.

Президент США Дональд Трамп днями заявив, що направить на допомогу чиказькій поліції агентів ФБР, щоб покласти край сутичкам злочинних угруповань, жертвами яких стають випадкові перехожі.

Стрілянина у вихідні з нагоди Дня незалежності стала своєрідною традицією в Чикаго. Однак торік на святковий вікенд постраждалих від перестрілок було значно менше - 66 осіб.

Влада Чикаго вважає, що їм вдається поступово знижувати рівень насильства на вулицях міста, принаймні згідно зі статистикою, випадків використання вогнепальної зброї цього року на 14% менше, ніж минулого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram