ГоловнаСвіт

Навального попередили про можливу заміну умовного терміну реальним

У справі "Ів Роше" Навального засуджено до 3,5 років умовно, у справі "Кировлеса" - до п'яти років умовного покарання.

Навального попередили про можливу заміну умовного терміну реальним
Фото: EPA/UPG

Російського опозиційного політика Олексія Навального попередили про те, що його умовне засудження у справах "Кіровліс" і "Ів Роше" може бути замінено на реальний термін, повідомляє Німецька хвиля.

"Сьогодні до Навального у спецприймальню приходили співробітники ФСВП і ухвалили попередження про скасування умовного терміну у справі Кіровлісу і Ів Роше", - написала в четвер, 29 червня, прес-секретар опозиціонера Кіра Ярмиш у Twitter.

Відповідно до російського законодавства, якщо умовно засуджений протягом іспитового строку систематично залучається до адміністративної відповідальності, управління ФСВП може направити до суду подання про скасування звільнення від відбування про виконання покарання, призначеного вироком суду. При цьому систематичним порушенням громадського порядку є вчинення умовно засудженим протягом одного року двох і більше порушень громадського порядку, за які він притягувався до адміністративної відповідальності. Тобто набуття чинності рішення про друге за рік адміністративне покарання Навального може стати приводом для звернення ФСВП в суд з вимогою про заміну умовного покарання на реальне, роз'яснює "Інтерфакс".

У справі "Ів Роше" Олексія Навального 30 грудня 2014 року засуджено до 3,5 років позбавлення волі умовно. У справі "Кіровлісу" політика засуджено до п'яти років умовного покарання, його поплічника Петра Офіцерова - до чотирьох років. Після рішення ЄСПЛ, який вказав, що були порушені права Навального і Офіцерова на справедливий розгляд і на покарання виключно на підставі закону, Верховний суд РФ призначив перегляд справи "Кіровлісу". У лютому 2017 року Ленінський районний суд Кірова повторно засудив Навального і Офіцерова до 5 і 4 років ув'язнення умовно.

Зараз Навальний відбуває 25-добовий арешт за організацію несанкціонованої акції 12 червня на Тверській в Москві.

Нагадаємо, голова ЦВК Росії виключила реєстрацію Навального на виборах президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram