ГоловнаСвіт

Росія відкликає посла в США, - ЗМІ

Сергій Кисляк відправиться в Нью-Йорк і очолить російську делегацію в ООН.

Росія відкликає посла в США, - ЗМІ
Фото: YouTube

Росія відкликає свого посла в США Сергія Кисляка, який відіграв основну роль в історії з російським втручанням у вибори 2016 року.

Про це повідомив у неділю сайт BuzzFeedNews з посиланням на три анонімних джерела, передає Голос Америки.

За даними видання, Кисляк і його сім'я покинуть Вашингтон наступного місяця, після прощального прийому на його честь, який відбудеться 11 липня в готелі St. Regis Hotel, за два квартали від Білого дому.

Раніше повідомлялося, що 66-річний Кисляк відправиться в Нью-Йорк і очолить російську делегацію в ООН. Повернення на батьківщину ознаменує кінець 10-річної роботи посла на чолі російської дипмісії в США і зробить його черговою жертвою наростаючого скандалу навколо дій Москви.

Кисляк - одна з ключових фігур у розслідуваннях російської справи, які проводять спецпрокурор і різні комітети Конгресу.

У березні Washington Post повідомила про дві зустрічі генпрокурора Джеффа Сешнса з Кисляком у вересні 2015-го і липні 2016 року. За інформацією видання, Сешнс промовчав про них під час призначення на посаду генпрокурора після приходу Трампа до влади. Після публікації у Washington Post демократи в палаті представників США зажадали відставки Сешнса за брехню під присягою.

У лютому через скандал, пов'язаний із зустрічами з Кисляком, зі своєї посади пішов радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн. Зазначалося, що під час цих бесід мова йшла про зняття з Росії американських санкцій.

Флінн і ще один екс-радник Трампа Пол Манафорт фігурують у розслідуванні ФБР про можливий зв'язок передвиборної команди Трампа з російською владою. Свідчень від них також намагається домогтися Конгрес, який проводить власне розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram