ГоловнаСвіт

Генпрокурор Бразилії звинуватив президента Темера в хабарництві

Йому закидають отримання хабара в розмірі 152 тис. доларів.

Генпрокурор Бразилії звинуватив президента Темера в хабарництві

Корупційний скандал навколо президента Бразилії Мішеля Темера набирає обертів. Як повідомля BBC, генеральний прокурор Родрігу Жано вперше в історії країни попросив Верховний суд країни висунути звинувачення чинному голові.

У запиті стверджується, що з березня по квітень цього року президент "отримав для себе навмисно і через посередника Родрігу Рошу Лоурес незаконні блага в розмірі 500 тисяч реалів (152 тисячі доларів), надані Жоеслі Мендонсою Батістою, президентом компанії J&F Investimentos S. A.".

Ця компанія володіє JBS S.A. - найбільшим підприємством м'ясної промисловості в світі.

Звинувачення генпрокуратури Бразилії на адресу президента країни передано судді Верховного суду, який тепер повинен вирішити, чи може справа бути спрямована в нижню палату парламенту країни.

Після цього депутати повинні будуть вирішити, чи може суд розпочати процес проти голови держави. Якщо за дозвіл проголосує дві третини палати, президента відсторонять від посади на 180 днів, поки триватиме суд. Виконувачем обов'язки голови держави на цей час стане спікер нижньої палати Родріго Майя, союзник Темера.

Якщо впродовж 180 днів з моменту відсторонення Темера з посади його визнають винуватим, він втратить свій пост. Якщо судді не зможуть винести вирок за цей час або виправдають його, Темер повернеться в президентське крісло.

Нагадаємо, Темер став президентом рік тому після того, як попереднього президента Ділму Русеф відправили у відставку в порядку імпічменту.

Він обіцяв покінчити з корупцією в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram