ГоловнаСвіт

"Аль-Каїда" звільнила шведа після шести років полону

У 2011-му його захопили у полон на Малі.

"Аль-Каїда" звільнила шведа після шести років полону
Фото: svtstatic.se

Швед Йоган Густафссон, якого терористичне угрупування "Аль-Каїда" тримало в полоні з 2011 року, звільнений. Про це повідомив шведський уряд. Густафсона відправили на літаку до Швеції, передає Бі-бі-сі.

Місцеві ЗМІ з посиланням на міністра закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем повідомили, що Густафссон перебуває в гарному настрої.

За словами міністра, звільнення Густафсона стало можливим завдяки "серйозним зусиллям" та співпраці між шведським міністерством закордонних справ, поліцією і владами інших держав. Вальстрем не уточнила, про які саме державах йдеться і в чому полягала їхня роль.

У 2011 році 42-річного Густафсона разом з південноафриканцем і голландцем захопили в полон на території Малі члени угруповання "Аль-Каїда ісламського Магріба". Одного з полонених випадково знайшли і врятували в 2015 році під час рейду на півночі країни, двоє інших залишилися в полоні.

У Малі в 2012 році почалася громадянська війна. А в 2013 році в країну ввели французькі війська, яким вдалося досягти певних успіхів і відвоювати у заколотників раніше захоплені міста. Втім набіги джихадистів періодично трапляються досі.

Як повідомлялося, на початку червня бойовики "Аль-Каїди" обстріляли миротворчий табір ООН в Малі. Кілька французьких солдатів отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram