ГоловнаСвіт

Мей пом'якшила позицію щодо Брекзиту

Передбачається, що Британія не вийде зі спільного європейського ринку і митного союзу.

Мей пом'якшила позицію щодо Брекзиту
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей обіцяє уважніше дослухатися до позиції ділових кіл країни на переговорах про вихід країни з Європейського Союзу. Підприємці стурбовані тим, що прем'єр налаштована передусім на зміну міграційної політики, а не на захист економічних інтересів країни, передає Радіо Свобода.

Через те, що на дострокових парламентських виборах 8 червня владна Консервативна партія Великобританії втратила більшість у Палаті громад, її лідер Мей, як вважають оглядачі, змушена пом'якшити свою позицію і відмовитися від так званого жорсткого Брекзиту, за якого країна виходить зі спільного європейського ринку і митного союзу.

У підготовленій урядом тронній промові королеви Єлизавети Другої, яка відкрила в середу першу сесію парламенту нового скликання, йдеться про законопроекти, які дозволять Великобританії самостійно визначати міграційну, митну та торговельну політику, а також політику в галузі санкцій. У промові також нічого не йшлося про раніше оголошені прем'єр-міністром плани провести реформи в галузі соціального забезпечення, освіти і корпоративного управління, які зазнали різкої критики в британському суспільстві.

Тепер депутати парламенту повинні затвердити оголошену королевою програму на голосуванні, наміченому на 22 червня.

Нагадаємо,

переговори про вихід Британії з ЄС почалися в Брюсселі 19 червня.

Як повідомляли, за даними соцопитування, більшість британців висловилися за

новий референдум про вихід з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram