ГоловнаСвіт

Санаторії, що належать Україні, заборгували Ставрополю $2,3 млн

Частину майна санаторію "Україна" було вилучено, однак для погашення боргу цього не вистачило.

Санаторії, що належать Україні, заборгували Ставрополю $2,3 млн

Філія Державного лікувально-профілактичного закладу (ГЛПЗ) санаторій "ім. Н.А. Семашка" (м. Кисловодськ) і санаторій "Україна" (м. Єсентуки), що належать державному управлінню справами президента України три роки не платили за комунальні послуги.

Як повідомляють "SM-News", обидва санаторії на території курортів Кавказьких мінеральних вод у Ставропольському краї не погашають заборгованість з 2014 року. Сума сягає 137 млн рублів ($2,28 млн).

За фактом заборгованості, що утворилася, Єсентуцький міський відділ УФССП Росії по СК у період з 2014 року дотепер порушив низку виконавчих проваджень про стягнення грошових коштів.

Частину майна санаторію "Україна" на суму 250 тис. рублів було вилучено, однак для погашення боргу цього не вистачило.

"Усі виконавчі провадження щодо санаторію "Україна" в кількості 142 штук спочатку були передані для подальшого стягнення боргу в міжрайонний відділ судових приставів із виконання особливих проваджень УФССП Росії по Ставропольському краю, а після - у відділ судових приставів міста Москва", - розповіли "SM -News" у прес-службі.

Співробітники відомства мають намір продовжити стягнення, використовуючи при цьому всі наявні законні способи, в тому числі арешт майна, яке залишилося, і транспортних засобів, що належать юридичній особі, з подальшим їх вилученням і реалізацією в установленому законодавством РФ порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram