ГоловнаСвіт

Генсек ООН закликав забезпечити захист цивільних у Сирії

Гутерреш нагадав, що багато сирійців уже декілька років не отримують гуманітарної та медичної допомоги.

Генсек ООН закликав забезпечити захист цивільних у Сирії
Антониу Гутерреш
Фото: wikipedia.org

Генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив, що глибоко стурбований стражданнями мільйонів жителів у Сирії, особливо положенням цивільних осіб у місті Ракка, де тривають інтенсивні збройні сутички.

Він закликав усі сторони, які беруть участь у військових операціях у Сирії, зробити все можливе для захисту цивільних осіб і об'єктів цивільної інфраструктури, повідомляє Центр новин ООН

"Я, як і раніше, глибоко стурбований стражданнями людей по всій Сирії. Повсякденне життя мільйонів сирійців небезпечне і повне поневірянь. Мирні жителі щодня гинуть і зазнають каліцтва. Переміщення цивільних осіб Сирії досягли безпрецедентних масштабів. Тривають напади на лікарні та школи", - йдеться в заяві, з якою від імені генерального секретаря виступив його прес-секретар.

У цій заяві Гутерреш висловив стурбованість долею мирних жителів у районах ведення бойових дій, зокрема в місті Ракка. Він нагадав про страждання сирійців в оточених і важкодоступних населених пунктах. Багато з них уже декілька років не отримують гуманітарної та медичної допомоги. 

Генсек також зазначив, що співробітники ООН спільно зі своїми партнерами, часто ризикуючи життям, докладають усіх зусиль для полегшення страждань жителів міста Ракка.

Гутерреш закликав зробити все можливе для того, щоб захистити мирне населення Сирії від насильства, а цивільну інфраструктуру - від руйнування, а також полегшити гуманітарний доступ до нужденних.

"Я звертаюся з терміновим закликом до всіх, хто здійснює військові операції в Сирії, зробити все, що в їхніх силах для захисту цивільного населення і об'єктів цивільної інфраструктури під час збройних сутичок у місті Ракка та в інших місцях", - ідеться в заяві.

Нагадаємо, напередодні Сирія звинуватила міжнародну коаліцію в загибелі 12 мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram