ГоловнаСвіт

Причиною лісових пожеж у Португалії міг стати підпал

Жертвами стихії стали щонайменше 64 людини.

Причиною лісових пожеж у Португалії міг стати підпал
Фото: ЕPA/UPG

Причиною лісових пожеж у Португалії, жертвами яких стали щонайменше 64 людини, голова організації "Ліга пожежників" Жаїм Марта Соареш вважає підпал.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Гроза, яку вважають можливою причиною пожеж, почалася через дві години після того, як спалахнув вогонь, вважає лідер пожежників.

"Я переконаний, що гроза була набагато пізніше від початку пожежі і що вогонь був дуже великим", - сказав він місцевим ЗМІ.

На думку лідера "Ліги пожежників", пожежа могла бути навмисно спровокована. Він закликав провести розслідування, щоб перевірити офіційну версію.

Лісові пожежі в Португалії почалися наприкінці минулого тижня. Згідно з офіційною версією, якої дотримується влада, причиною виникнення пожежі стала суха гроза. Навіть виявлено дерево, в яке влучила блискавка і з якого нібито почалося поширення вогню.

Лісові пожежі трапляються в Португалії щороку. Незважаючи на порівняно невеликий розмір країни, там, за даними Європейського агентства з охорони навколишнього середовища, в період з 1993 по 2013 рік було більше осередків займань, ніж в Іспанії, Італії, Франції чи Греції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram