ГоловнаСвіт

Введення США нових санкцій у МЗС РФ назвали "політичним подарунком Порошенку"

Заступник міністра висловив надію, що в США усвідомлюють марність "спроб змусити підкоритися".

Введення США нових санкцій у МЗС РФ назвали "політичним подарунком Порошенку"
Фото: tvc.ru

У МЗС Російської Федерації прокоментували введення США нових санкцій проти Росії, повідомляється на офіційному сайті відомства.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков назвав це рішення влади США "політичним подарунком Порошенку".

"Очевидно, що це - "політичний подарунок" який перебував у США (президенту України) Петру Порошенку. Санкції введені під старим приводом подій в Україні. Недоладність цього мотивування очевидна, особливо з урахуванням того, що американці тепер фактично звинувачують в українській кризі, серед інших, московський байк-центр і відому компанію, що займається кейтерингом", - сказав він.

Рябков також висловив надію на те, що усвідомлення марності "спроб змусити підкоритися" змусить американське керівництво "перервати санкційну спіраль".

Напередодні США розширили санкції проти Росії. У список санкцій потрапили 38 фізичних осіб і організацій. Серед них військова компанія "Вагнер", кейтерінгова фірма "Конкорд" мільярдера Євгена Пригожина, дочірні структури "Транснафти", а також байк-центр і охоронний холдинг "Вовк", який імовірно пов'язаний з лідером байкерів "Нічні вовки" Олександром Залдостановим.

У списку також опинилися кілька російських банків, які розташовані в Криму, в тому числі Індустріальний ощадний банк, Чорноморський банк розвитку та реконструкції, "Рубльов", "Північний кредит" та інші.

У Кремлі пообіцяли відповісти на розширення санкцій США проти Росії.


Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram