ГоловнаСвіт

Винищувач НАТО над Балтикою наблизився до літака міністра оборони Росії

У російському Міноборони інцидент поки що не прокоментували.

Винищувач F-16, що належить армії однієї з країн НАТО, в середу, 21 червня, наблизився до літака, на борту якого перебував міністр оборони Росії Сергій Шойгу, повідомляє Німецька хвиля.

Інцидент стався над нейтральними водами Балтійського моря. Шойгу прямував у Калінінград для виїзного засідання колегії військового відомства.

Літак міністра оборони супроводжували російські винищувачі Су-27. Після того як один з винищувачів супроводу наблизився до натовського F-16 і, "хитнувши крилами, продемонстрував озброєння", той пішов у сторону, пишуть російські ЗМІ. У російському Міноборони інцидент поки що не прокоментували.

Тим часом лише 19 червня озброєний ракетами винищувач Су-27 російської армії над Балтійським морем пролетів за півтора метра від літака-розвідника США RC-135. Про це повідомив офіційний представник Пентагону капітан Джефф Девіс.

Повітряні маневри російського літака Девіс назвав "провокаційними", звинувативши російського пілота в великій швидкості зближення і поганому контролі над машиною. Американський розвідник, зазначив представник Пентагону, "не зробив нічого, щоб спровокувати таку поведінку".

Починаючи з 2 червня в районі Балтійського моря зафіксовано понад 36 взаємодій між американськими і російськими військовими літаками і кораблями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram