ГоловнаСвіт

Сейм Польщі спростив правила працевлаштування українців

Пропонується створити реєстр праці іноземців.

Сейм Польщі спростив правила працевлаштування українців
Фото: EPA/UPG

Сейм Польщі ухвалив законопроект про популяризацію працевлаштування та установ ринку праці, який вносить зміни до закону про тимчасову роботу іноземців.

Про це інформує Польське радіо.

Згідно з повідомленням, запропоновані в законі зміни стосуються іноземців, які виконують довгострокову роботу в Польщі. Мова йде про громадян Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, України та Росії.

Крім дозволів на роботу, які видає воєвода на період до трьох років, введено дозвіл на сезонну роботу, який буде видавати староста (на період від восьми місяців протягом календарного року).

Також пропонується створити реєстр праці іноземців, в якому буде інформація про класичні дозволи на роботу, дозволи на сезонну роботу та інші документи.

"Це зменшить зловживання і забезпечить фінансові надходження, які будуть використані старостами для виконання цього завдання. Це дозволить ефективніше обслуговувати зацікавлених осіб повітовими управліннями праці. Планується, що платіж, зазначений у розпорядженні, буде невеликим і складе 30 злотих", - йдеться в обґрунтуванні до рішення.

Згідно із законом, заяву на роботу можуть не зареєструвати, якщо управління визнає, що її було складено з корисливою метою або буде використано іноземцем з іншою метою, ніж виконання зазначеної роботи.

Роботу на підставі заяви, зареєстрованої старостою, можна буде виконувати протягом шести місяців протягом наступних 12 місяців.

Як повідомлялося, Польща з 2017 року має намір змінити правила для працевлаштування українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram