ГоловнаСвіт

Великобританія стурбована посиленням мілітаризації Росії, - РНБО

"Дії Росії свідчать, що вона хоче змінити архітектуру світу, яка склалася після Другої світової війни".

Великобританія стурбована посиленням мілітаризації Росії, - РНБО
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов провів зустріч з постійним секретарем Міністерства оборони Великобританії Стівеном Лавгроувом.

Про це повідомляється на сайті РНБО.

"Дії Росії свідчать, що вона хоче змінити архітектуру світу, яка склалася після Другої світової війни", - сказав Турчинов, зазначивши, що РФ веде проти України гібридну війну, "не тільки на полі бою, але і в енергетичній, інформаційній, економічній та інших сферах".

Лавгроув, зі свого боку, додав, що його країна стурбована збільшенням мілітаризації Росії і тим, "як розгортається ініційована РФ гібридна війна".

У цьому контексті сторони констатували необхідність не тільки продовження санкцій проти Росії, але і їх посилення.

"Санкції - це єдина можливість зупинити Росію на шляху зростання мілітаризації та продовження їхньої військової агресії", - зазначив Турчинов.

Лавгроув підкреслив, що Великобританія поважає територіальний суверенітет і незалежність України. "Ми визнаємо, що анексія Криму - незаконний акт", - додав він.

Нагадаємо, під час візиту до Брюсселя президент Петро Порошенко провів низку зустрічей з лідерами Євросоюзу і обговорив з ними питання продовження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram