ГоловнаСвіт

У Німеччині військового запідозрили в підготовці теракту для дискредитації біженців

Слідчі вважають, що підозрюваний готував теракт і самогубство.

У Німеччині військового запідозрили в підготовці теракту для дискредитації біженців
Беженцы в Мюнхене, Германия
Фото: EPA/UPG

У Німеччині за підозрою в плануванні теракту затримано лейтенанта бундесверу.

Про це повідомляє Focus

"Військовий, очевидно, зареєструвався під вигаданим ім'ям як біженець із Сирії. Потім він незаконно заволодів вогнепальною зброєю. Зараз його підозрюють у підготовці теракту", - йдеться в повідомленні з посиланням на прокуратуру Франкфурта-на-Майні.

За даними видання Welt, як біженець він був зареєстрований наприкінці грудня 2015 року в Гессені, в січні 2016 року подав заяву про надання притулку в Баварії, яку було задоволено.

Чиновників не насторожило те, що хлопець не говорить по-арабськи, тільки по-французьки. Його німецьке походження під час реєстрації виявлено не було.

Військовий в чині лейтенанта (28 років) був заарештований у Нижній Франконії в середу, 26 квітня. У зв'язку з цим проведено обшуки в 16 пунктах у Німеччині, Австрії та Франції, де бував цей чоловік. Підозра на нього впала під час перевірок в аеропорту Відня, де німецький військовий з'явився з пістолетом калібру 7.65мм.

Слідчі вважають, що підозрюваний готував теракт і самогубство, а відбитки його пальців повинні були дискредитувати біженців.

У 2016 році до Німеччини прибули 280 тис. прохачів притулку (в 2015-му - 890 тис.). Минулого року добровільно країну покинули близько 55 тис. осіб, ще 25 тис. були депортовані. Нагадаємо, в грудні 2016 року канцлер ФРН Анґела Меркель заявила, що частині мігрантів доведеться покинути Німеччину.

Нагадаємо, минулого тижня в Німеччині озброєний чоловік скоїв напад на банк. Згодом його знешкодила поліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram