ГоловнаСвіт

Путін пообіцяв Лукашенкові кредит на $1 млрд

"Було зроблено доручення додатково $1 млрд кредитів на хороших умовах виділити".

Путін пообіцяв Лукашенкові кредит на $1 млрд
Фото: kremlin.ru

Росія виділить Білорусі "на хороших умовах" кредит на суму близько 1 млрд доларів.

Як повідомляє "Интерфакс-Запад", про це розповів віце-прем'єр Білорусі Володимир Семашко в ефірі місцевого телеканалу "ОНТ" у неділю.

Він повідомив, що Білорусь чекає на виділення третього і четвертого траншів кредиту Євразійського фонду стабілізації та розвитку. "Третій і четвертий транші, кожен по $300 млн, разом $600 млн за рік, надійдуть у Білорусь на дуже вигідних умовах. Хороші терміни, ставки низькі", - заявив Семашко.

Судячи із сюжету, це питання обговорювали на переговорах президенти Білорусі і Росії Олександр Лукашенко і Володимир Путін у понеділок.

Потім він додав: "Навіть було зроблено доручення ще додатково близько $1 млрд кредитів, теж на хороших умовах, виділити".

Нагадаємо, 25 березня 2016 року білоруський мінфін і Євразійський банк розвитку підписали угоду про надання фінансового кредиту з коштів Євразійського фонду стабілізації і розвитку. Угодою передбачено виділення фінансових ресурсів на суму $2 млрд на підтримку заходів економічної політики і структурних перетворень уряду і Національного банку Білорусі на 2016-2018 роки, схвалених радою ЄФСР.

Наразі білоруська сторона отримала два транші євразійського кредиту - 500 млн доларів у березні 2016 року, 300 млн доларів - у липні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram