ГоловнаСвіт

Уряд Асада закликав ООН змусити Туреччину вивести війська з Сирії

Сирійський уряд звинувачує Туреччину в "убивстві десятків тисяч невинних синів і знищенні сирійської інфраструктури".

Уряд Асада закликав ООН змусити Туреччину вивести війська з Сирії
Турецкие танки
Фото: EPA/UPG

Уряд Сирії закликав ООН змусити Туреччину вивести свої "сили вторгнення" з Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на сирійські державні ЗМІ.

Згідно з повідомленням сирійського державного інформагентства SANA, турецькі війська обстрілювали урядові сили Асада та їхніх союзників у четвер, 9 березня, що призвело до втрат із сирійської сторони.

Військова операція Туреччини в Сирії почалася в серпні 2016 року. В операції беруть участь танки за підтримки авіації, а також союзні Туреччині помірні повстанські угруповання. Основним завданням операції є усунення позицій бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) від турецького кордону, а також боротьба з курдськими бойовиками, які, як вважають в Анкарі, використовують ситуацію, щоб посилити свої позиції.

Як повідомляє SANA, МЗС Сирії закликало генерального секретаря ООН і Радбез ООН "змусити Туреччину вивести свої сили вторгнення з сирійської землі і припинити атаки". Сирійський уряд звинувачує Туреччину в "убивстві десятків тисяч невинних синів і знищенні сирійської інфраструктури", зазначає сирійське агентство.

Турецька антитерористична операція "Щит Євфрату" триває на півночі Сирії з 24 серпня за підтримки ЗС Туреччини. З початку операції від терористів очищено територію площею понад 2000 квадратних кілометрів. Офіційний Дамаск засудив операціюназвавши військову кампанію порушенням суверенітету Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram