ГоловнаСвіт

У МЗС РФ не задоволені наданням Канадою військової допомоги Україні

Захарова стверджує, що Канада почала постачання боєприпасів для ЗСУ.

У МЗС РФ не задоволені наданням Канадою військової допомоги Україні
Мария Захарова
Фото: EPA/UPG

У МЗС РФ обурені наданням Канадою військової допомоги Україні, зокрема підготовкою канадськими інструкторами українських військових.

Про це сьогодні на брифінгу сказала офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, повідомляє УНІАН

"Ми також із серйозною стурбованістю сприйняли рішення Канади про продовження військової місії в Україні. В її рамках канадські інструктори займаються на українських полігонах так званим натаскуванням українських військовослужбовців для подальшого відправлення на Донбас", - сказала Захарова.

За її словами, подібні рішення уряду Канади "вкрай небезпечні" і перешкоджають "політичному врегулюванню".

"Більше того, за наявними у нас даними, інструкторами не обмежується. Канадці розпочали постачання для ЗСУ боєприпасів", - додала Захарова. 

Також вона заявила, що замість того, "щоб чинити тиск на Київ, змусити його повністю виконати зобов'язання за Мінськими угодами, Оттава підіграє прихильникам силового вирішення ситуації на Донбасі та потурає продовженню кровопролиття". Представник МЗС РФ також заявила, що наслідки від такої політики "будуть на совісті" канадців.

Нагадаємо, з літа 2015 року канадські військові інструктори були залучені до тренувань більш ніж 3,2 тис. українських солдатів. 7 березня стало відомо, що Канада продовжила термін перебування в Україні своїх військових інструкторів до кінця березня 2019 року. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram