ГоловнаСвіт

Держдеп США опублікував доповідь про ефективність санкцій проти Росії

Російська компанія, яка потрапила під санкції, втрачає близько третини доходів і понад половину вартості активів.

Держдеп США опублікував доповідь про ефективність санкцій проти Росії
Госдеп США
Фото: topwar.ru

У Держдепартаменті США опублікували доповідь про ефективність санкцій проти Росії.

36-сторінкову доповідь опубліковано на сайті Держдепу, а її короткий зміст подає BuzzFeed

Головним автором доповіді є заступник головного економіста Держдепу Деніел Ан, його співавтор - професор Родні Людем із Джорджтаунського університету.

З неї випливає, що середньостатистична російська компанія, яка потрапила під санкції, або асоційована з нею компанія втрачає близько третини доходів від основної діяльності, більш ніж половину вартості активів і близько третини робочого персоналу порівняно з аналогічною компанією, якої не торкнулися такі обмеження.

При цьому в документі наголошується, що таргетовані санкції США торкнулися конкретно людей з близького оточення Путіна, кількох російських банків, а також зачепили оборонну промисловість і енергетичний сектор, але не російську економіку загалом, яка, однак, сильно постраждала від падіння цін на нафту.

Фото: state.gov
Крім того, як випливає з доповіді, європейська економіка також зазнала невеликих втрат від російських контрсанкцій. Найбільше постраждали країни Балтії - Литва, Естонія, Латвія, ВВП яких через російські обмежень скоротився на 1,44%, 0,19% і 0,15% відповідно, а також Польща, ВВП якої скоротився на 0,08%.

Фото: state.gov

Також у документі представлено втрати ВВП європейських країн у результаті одночасної дії і санкцій, і контрсанкцій.

Фото: state.gov

Нагадаємо, що наприкінці січня радник президента США Дональда Трампа заявила про можливе ослаблення санкцій проти Росії. Однак минулого тижня стало відомо, що американські сенатори підготували вето на зняття санкцій з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram