ГоловнаПолітика

Американські сенатори підготували вето на зняття санкцій з Росії

Дональду Трампу хочуть ускладнити зняття обмежень.

Американські сенатори підготували вето на зняття санкцій з Росії
Фото: partbilet.ru

Група сенаторів підготувала законопроект, який дозволить накласти вето на можливе скасування президентом Дональдом Трампом санкцій проти Росії.

Як повідомляє телекомпанія CNN, декілька членів верхньої палати конгресу на чолі з Ліндсеєм Гремом і Беном Кардіном стали авторами документа, який буде представлено сенату в середу.

Суть його полягає в тому, що якщо Білий дім захоче зняти санкції з Росії, то йому для початку доведеться надати конгресу детальне обґрунтування цього рішення, а потім має настати 120-денний період, упродовж якого вже самі конгресмени вирішать, погоджуватися їм з президентом або ні.

Серед прихильників законопроекту CNN називає Джона Маккейна, Марко Рубіо, Клер Маккаскілл і Шеррода Брауна, що представляють як Республіканську, так і Демократичну партії.

Проти зняття санкцій виступає і голова комітету з міжнародних справ сенату США Боб Коркер. Як наголосив його прес-секретар, політик "дотримується чіткої позиції, що санкції проти Росії скасовувати не можна через її дестабілізуючу поведінку в Україні".

Як сказав CNN Бен Кардін, він розраховує, що в разі винесення на голосування проект, який дозволяє не допустити скасування санкцій, цілком може набрати 67 голосів, які потрібні для його затвердження.

Нагадаємо, напередодні Трамп допустив непідконтрольність сепаратистів на Донбасі Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram