ГоловнаПолітика

Нардеп Лещенко пішов на прийом до посольства Німеччини

Один з "єврооптимістів" відмовився бойкотувати Ернста Райхеля.

Нардеп Лещенко пішов на прийом до посольства Німеччини
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Сергій Лещенко відвідав прийом у посольстві Німеччини з нагоди 25-річчя дипломатичних відносин з Україною, незважаючи на бойкот заходу, оголошений групою його соратників з міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти".

"Ну що, був на прийомі з нагоди 25-річчя дипломатичних відносин України і Німеччини. Поговорив з послом Ернстом Райхелем щодо його заяв. Посол пояснив, що мав на увазі. Вважаю, що демарш проєвропейських депутатів був помилкою - замість них увагу німецьких дипломатів привертали Бойко і Ляшко. Бойкот не працює в сучасному світі. Він не відбувся і не міг відбутися - Німеччина є одним зі світових лідерів, а також головною опорою України в нестабільній Європі", - написав Лещенко в фейсбуці.

При цьому він поділився посиланням на новину агентства УНІАН, згідно з якою в спілкуванні з Лещенком Райхель визнав контроверсійними свої слова і сказав, що говорив про можливі умови для проведення виборів на Донбасі.

Тим часом у Міністерстві закордонних справ Німеччини прокоментували заяви Райхеля.

"Вказівником напрямку для всіх наших зусиль, спрямованих на подолання кризи на сході України, є Мінські угоди між Росією і Україною від 12 лютого 2015 року, підписані за посередництва Німеччини і Франції", - йдеться у відповіді МЗС ФРН на запит DW.

Нагадаємо, посол Німеччини припустив можливими вибори на Донбасі за присутності російських військ. Ернст Райхель заявив, що Мінські угоди не виконують обидві сторони.

Після цього голова комітету Верховної Ради в закордонних справах Ганна Гопко в оточенні групи з близько 20 депутатів зачитала з парламентської трибуни вимогу до МЗС України викликати на розмову Райхеля. Вона також закликала депутатів бойкотувати запланований на вівторок прийом у посольстві Німеччини з нагоди річниці встановлення дипвідносин з Україною.

У МЗС України у вівторок відбулася розмова з Райхелем. Під час зустрічі німецькому дипломату вказали на неприпустимість проведення виборів на окупованих територіях Донбасу за присутності російських окупаційних військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram