ГоловнаПолітика

Захист Пашинського підготував скаргу на суддю Гладун через визнання Хімікуса потерпілим

"Суддя не може брати на себе повноваження іншого органу".

Захист Пашинського підготував скаргу на суддю Гладун через визнання Хімікуса потерпілим
Фото: 24tv.ua

Адвокати народного депутата Сергія Пашинського підготували скаргу на суддю Христину Гладун, яка головує у справі про стрілянину за участю В'ячеслава Хімікуса, в зв'язку з зізнанням Хімікуса потерпілим у конфлікті. Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат депутата Сергія Пашинського Володимир Раков.

Зокрема, в тексті документа наголошується, що суддя не може брати на себе повноваження іншого органу або посадових осіб.

"Не маю права коментувати рішення Феміди, однак текст скарги до Вищої ради правосуддя про притягнення до дисциплінарної відповідальності слідчої судді за умисне порушення прав людини і основних свобод при прийнятті судового рішення підготовлено. Головні тези порушення: слідчий суддя не може брати на себе повноваження іншого органу або посадових осіб, а Хімікус В.Є., щодо якого проводиться перевірка за фактом скоєння ним хуліганства в кримінальному провадженні за заявою Пашинського С.В. (який, зокрема, є потерпілим в силу ч. 2 ст. 55 КПК України), не може бути визнаний у цьому ж кримінальному провадженні потерпілим, інакше маємо конструкцію: "Хімікус В.Є., здійснюючи хуліганство, постраждав від своїх же дій", - зазначив адвокат.

Народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський, своєю чергою, також відреагував на цю ситуацію.

"Рішення судді Печерського суду Христини Гладун, також відомої вироками проти учасників Майдану, - абсолютно незаконне і буде відповідним чином оскаржене", - написав Пашинський на своїй сторінці в Facebook. Він також нагадав, що ця ж суддя зняла з розшуку екс-заступника голови АП Андрія Портнова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram