ГоловнаСвіт

Причиною евакуації в аеропорту Гамбурга став подразнювальний газ

В одному з лайнерів, які не могли злетіти, був президент Уругваю.

Причиною евакуації в аеропорту Гамбурга став подразнювальний газ
Фото: avia-mir.ru

Причиною закриття гамбурзького аеропорту на понад годину, а також евакуації людей, став викид перцевого або іншого подразнювального газу, ємність із-під якого виявили рятувальники.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

Речовина надійшла в приміщення через систему кондиціонування. Проте служби безпеки не думають, що йдеться про теракт.

Сильний запах відчувався в зоні контролю пасажирів і ручної поклажі. Десятки людей скаржилися на проблеми із самопочуттям - печіння в очах, нудоту і подразнення дихальних шляхів. 68 пасажирів були обстежені на місці, 9 із них доправили в лікарні.

Тимчасова заборона на зльоти і посадки літаків в аеропорту вплинула на 13 рейсів - два з них перенаправили в Бремен, інші літаки кружляли в повітрі або очікували на злітній смузі. В одному з лайнерів, які не могли злетіти, був президент Уругваю Табаре Рамон Васкес, який перебував у Німеччині з 8 лютого.

Нагадаємо, 2016 року сталися два великі теракти в європейських аеропортах. 22 березня в результаті двох вибухів в аеропорту і одного в метро Брюсселя загинули 32 мирних громадян, близько 340 були поранені. А 28 червня троє людей з автоматами і "поясами шахіда" атакували аеропорт у Стамбулі. Було вбито 45 людей, понад 230 постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram