ГоловнаСвіт

У Римі невідомі розклеїли плакати з критикою Папи Римського

Імовірно, плакати розклеїли прихильники консерваторів, які незадоволені реформами понтифіка.

Плакати із зображенням Папи Римського Франциска і критикою на його адресу з'явилися на вулицях італійської столиці Рима.

Про це повідомляє The Telegraph.

Написи на постерах свідчать: "Франциск, ти взяв під контроль конгрегації, усунув священиків, обезголовив Мальтійський орден і чернечий орден францисканців, ігноруєш кардиналів ... І де твоє хвалене милосердя?". Автори зберегли анонімність, але є припущення, що ця ініціатива належить прихильникам консерваторів, які незадоволені реформами понтифіка.

Плакати з критикою папи Римського Франциска
Фото: EPA/UPG
Плакати з критикою папи Римського Франциска

Плакати з'явилися за кілька годин до того, як Папа Франциск призначив головного архієпископа Ватикану Джованні Анджело Беччу (Angelo Becciu) своїм офіційним представником в справах Мальтійського ордена на час проведення виборів нового Великого магістра. Видання зазначає, що критика понтифіка - консервативного кардинала Реймонда Лео Берка (Raymond Leo Burke), котрий є представником Ватикану в ордені, - позбавлено своїх повноважень.

25 січня Великий магістр Мальтійського ордену Метью Фестінг пішов у відставку після особистої зустрічі з Папою Римським. Перше в новітній історії втручання понтифіка в справи найстарішого ордена стало несподіванкою для лицарів - як правило, магістр займає свій пост довічно. До відставки Фестінга привів конфлікт зі Святим престолом після повалення Великого госпітальєра ордена Альбрехта Фрейхера фон Боселагера через його занадто ліберальне трактування догматів католицизму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram