ГоловнаСвіт

Маккейн: називаймо Путіна тим, ким він є. Він - бандит, убивця і агент КДБ

Сенатор переконаний, що розмовляти з Росією необхідно, але з позиції сили.

Маккейн: називаймо Путіна тим, ким він є. Він - бандит, убивця і агент КДБ
Фото: EPA/UPG

Американський сенатор Джон Маккейн сподівається, що обраний президент США Дональд Трамп буде прислухатися до порад з приводу політики стосовно Росії.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу CBS.

Маккейн закликав називати президента РФ Володимира Путіна "тим, ким він є", і додав, що вести з ним діалог необхідно, але з позиції сили.

"Володимир Путін - бандит, убивця і агент КДБ. Називаймо Володимира Путіна тим, ким він є. Чи означає це, що ви не повинні мати справу з ним чи говорити з ним? Звичайно, ви поговорите з ним. Але ви повинні робити це так, як робив Рональд Рейган, і саме з позиції сили", - підкреслив сенатор.

Маккейн також зазначив, що не знає, що робити з позицією Трампа стосовно доповіді ЦРУ про спроби впливу Росії на вибори в США, і повідомив про намір створити спеціальну комісію для подальшого вивчення ступеня впливу і намірів РФ.

"Я не знаю, що робити з цим, тому що зрозуміло, що Росія втрутилася. Незалежно від того, втрутилася вона тією мірою, щоб вплинути на обрання певного кандидата, я думаю, що це предмет дослідження", - заявив він.

Сенатор також зазначив, що російське втручання простежується не тільки на виборах у США 2016 року, а й по всьому світу.

Нагадаємо, раніше група із 27 американських сенаторів направила Трампу лист із закликом зайняти жорстку позицію щодо РФ і збільшити підтримку України.

Раніше Сенат США підтримав виділення $350 млн на військову співпрацю з Україною. Документ ще повинен підписати президент США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram