ГоловнаСвіт

На виборах у Румунії перемогли ліві, - екзит-поли

Соціал-демократи набрали більш ніж 45% голосів.

На виборах у Румунії перемогли ліві, - екзит-поли

На парламентських виборах у Румунії в неділю, 11 грудня, впевнено виграли соціал-демократи, показують екзит-поли. Правоцентристська Національна ліберальна партія відчутно відстала, повідомляє DW.

За даними двох екзит-полів, за Соціал-демократичну партію на парламентських виборах проголосували 45,5-45,8% виборців.

Правоцентристська Національна ліберальна партія значно поступилася соціал-демократам, набравши 20,7-21% голосів, показують опитування. Створений цього року Союз порятунку Румунії отримує 8-9% голосів.

Нагадаємо, екс-прем'єр Румунії від соціал-демократів Віктор Понта і його міністри пішли у відставку 4 жовтня, після трагічної пожежі в нічному клубі Бухареста. Тоді на вулиці румунської столиці вийшли тисячі людей, які звинуватили керівництво країни в корупції. Маніфестанти вимагали повного оновлення політичної еліти. Після цього країну очолив технократичний уряд на чолі з екс-єврокомісаром Дачіаном Чолошем. Лідер соціал-демократів колишній міністр регіонального розвитку Лівіу Драгнєв, раніше засуджений до умовного терміну за фальсифікацію голосування на референдумі про імпічмент тодішнього президента Траяна Бесеску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram